top of page

Q. Wat moet ik me voorstellen bij een telefonisch startgesprek?
A. Een telefonisch startgesprek wordt gedaan door Ruth Slob. In een telefonisch startgesprek kunnen we allebei aanvoelen of een Butterfly Factory weekend kan bijdragen aan jouw ontwikkelavontuur. Na het startgesprek ontwerp ik op basis van de informatie die je me gegeven hebt een passend plan op maat en zal ik in samenspraak met het Butterfly Factory team de juiste sessies uit ons palet aan je aanbieden. Dit doen we mede op basis van de theorie van Howard Gardner, waarbij al jouw intelligentievormen aangesproken zullen worden.


Q. Wat voor soorten werkvormen worden er bij Butterfly Factory aangeboden?
A. Werkvormen die Butterfly Factory kan bieden binnen een coachtraject of -weekend zijn onder andere kunst-, natuur- en dier-geassisteerde-coaching:

Kunst-geassisteerde-coaching; kunst als middel om een ontwikkelvraagstuk te benaderen. Denk hierbij aan dans, schilderen, tekenen, muziek, beweging, toneelspel of het schrijven van verhalen.
Natuur-geassisteerde-coaching; natuur als middel om een ontwikkelvraagstuk te benaderen. Denk hierbij aan wandelen, creatief werk in de natuur (tekenen/ontwerpen met natuurlijk materiaal), systeemwerk in de buitenlucht of (fysiek) omgevingsgerelateerd werk.
Dier-geassisteerde-coaching; dieren als co-coach om een ontwikkelvraagstuk te benaderen. Denk als co-therapeut aan een hond, paard, kat of dieren in de vrije natuur die wij in ons dagelijks leven tegenkomen.


Q. Zijn de sessies bij Butterfly Factory vertrouwelijk?
A. Zoals bij elke coach- of therapeutische sessie geldt ook hier, dat de sessies vertrouwelijk zijn.


Q. Zijn alle coaches bevoegd om mij te begeleiden?
A.
 Ja, dat is een kernwaarde van Butterfly Factory. Alle coaches die meewerken aan het weekend hebben een professionele opleiding gevolgd en hun examen hiervoor behaald. Ook ontwikkelen wij onszelf heel graag door, dus we zorgen voor continue bijscholing in onze vakgebieden.


Q. Is Butterfly Factory aangesloten bij een beroepsvereniging?
A. Ja, Butterfly Factory valt onder het SpeelAtelier en is daarmee aangesloten bij het NOBCO en TopCoachNederland.

 


Aanmelden

Q. Ik wil mij graag aanmelden voor een Butterfly Factory weekend. Waar kan ik dat doen?
A. Aanmelden voor een van de weekenden in 2017 kan hier. We nemen z.s.m. contact met je op voor een persoonlijke intake.


Q. Ik wil graag deelnemen aan een Butterfly Factory weekend, maar ik kan niet op de data in 2017. Komen er nog andere weekenden?
A. In de zomer van 2017 komen er weer nieuwe weekenden op de site! Wil je op de hoogte blijven? Vul dan het contactformulier in, dan mailen wij je zodra er nieuwe weekenden gepland staan!


Q. Ik heb per ongeluk de verkeerde gegevens ingevuld in het formulier.
Kan ik dit nog wijzigen?
A. Jazeker! Stuur een mailtje naar info@butterflyfactory.nl en wij passen je gegevens aan.

Q. Wij willen met een grotere groep deelnemen. Hoe weet ik zeker dat er voldoende plek is?
A. In dat geval kan je het beste vóór het invullen van het aanmeldformulier even contact opnemen, om zeker te stellen dat er voldoende plek is.


Q. Ik wil mij graag aanmelden voor een coachtraject, kan dat?
A. Natuurlijk kan dat! Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvend persoonlijke startgesprek.

Q. Wat zijn de tijden waarop ik voor individuele sessies kan inschrijven?
A. Op maandag, dinsdag en donderdag op de volgende tijden:
    09.30 uur
    11.30 uur
    13.30 uur
    15.30 uur
Op woensdagmiddag op onderstaande tijden:
    11.30 uur
    13.30 uur
    15.30 uur

Butterfly Factory weekend

Q. Hoe ziet een Butterfly Factory weekend er uit?
A. Een weekend begint op vrijdagavond om 19.00 uur en eindigt op zondag rond 16.00 uur. Tijdens het weekend word je individueel begeleid in jouw eigen sessies en volg je in kleine groepjes (maximaal 3 personen) en in groepsvorm workshops die jouw ontwikkelavontuur ondersteunen. Daarnaast zorgen we voor biologische maaltijden en tijd voor ontspanning. Zo is er tussendoor veel ruimte om tot rust te komen of even naar buiten te gaan.


Q. Voor welke leeftijden is een Butterfly Weekend geschikt?
A. Butterfly Factory weekenden zijn er voor verschillende doelgroepen. De weekenden in het voorjaar van 2017 zijn voor volwassenen met een individueel ontwikkelvraagstuk. Er staan ook weekenden op de rol voor ouder en kind, voor ondernemers met een bedrijfsontwikkelvraagstuk, voor partners die zin hebben om samen door te groeien, voor mensen die graag hun (chronisch) zieke familielid een weekend weg gunnen en diegene die met pensioen zijn of binnenkort gaan en graag onderzoeken wat zo’n verandering teweeg brengt.


Q. Wat is het minimum aantal deelnemers wat nodig is om een Butterfly Factory weekend door te laten gaan?
A. Er moeten minimaal 8 aanmeldingen zijn om een Butterfly Factory weekend doorgang te laten vinden.


Q. Is een Butterfly Factory weekend altijd op dezelfde plek?
A. De weekenden vinden plaats op verschillende locaties door het hele land, maar altijd op een fijne plek in de natuur. De ene keer is dat aan zee, een andere keer is dat midden in het bos. In de toekomst zullen er ook weekenden in het buitenland plaatsvinden, zodat ook mensen van buiten Nederland deel kunnen nemen.


Q. Waar zijn de komende Butterfly Factory weekenden?
A. In het voorjaar van 2017 vinden de weekenden plaats op een karakteristieke 16e eeuwse hoeve in het glooiende landschap van Zuid-Limburg: bij Hof de Brulle. De hoeve, opgetrokken uit leem, mergel- en kunradersteen, vormt een vierkant om een groot binnenhof. De hoeve is gerestaureerd met oorspronkelijke, natuurlijke of hergebruikte materialen. De natuurlijke materialen zijn dan ook in alle ruimtes van de hoeve terug te vinden. De huidige bewoners hebben de hoeve zo ingericht dat ze mensen een plek te bieden voor inspiratie en creatie. Waar ruimte is voor mensen die stil willen staan bij zichzelf om contact te maken met hun essentie, hun creatieve geest, hun humor en plezier, hun bron van genot en inspiratie.


Q. Krijg ik na afloop van een weekend ook nog begeleiding?
A. Na een Butterfly Factory weekend krijg je geen andere begeleiding meer aangeboden, tenzij jij dat zelf wilt. Naar aanleiding van het weekend kan het wel zijn dat we je één of meerdere opdrachten voor thuis meegegeven, om het integratieproces ook na het weekend te bevorderen.

Kosten

Q. Kan ik de kosten declareren bij mijn zorgverzekeraar?
A. Het beste kan je deze vraag stellen aan jouw eigen zorgverzekeraar. Mocht het niet vergoed worden, kan je ook de gemaakte kosten je als bijzondere zorgkosten op je belastingaangifte aangeven. 

Q. Kan ik de kosten declareren bij mijn werkgever?
A. Ben je in loondienst en is je coachtraject functiegerelateerd? Kijk dan eens of je het via scholingskosten terug mag vragen.


Q. Kan ik als ondernemer de kosten terug vragen?
A. Ondernemers kunnen het coachingstraject als professionalisering kosten opnemen in de boekhouding.

Interesse in Butterfly Factory als professional

Q. Ik ben een professional en vind jullie concept erg interessant. Kan ik mij aanmelden als professional?
A. We zijn altijd nieuwsgierig naar anderen, dus ja! Ruth Slob zal naar aanleiding van je aanmelding contact met je opnemen om te onderzoeken of er samenwerking mogelijk is.

Praktische informatie

Hieronder vind je de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Stel hem dan gerust hier alsnog!

Het Butterfly Factory Concept

Q. Kan je me in het kort laten zien wat Butterfly Factory is?

A. 

bottom of page